Zilliacuskvartetten
26205
mec-events-template-default,single,single-mec-events,postid-26205,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Zilliacuskvartetten

Baptistkyrkan, Linköping – 20 november kl. 16:30

TonArt

Zilliacuskvartetten

Cecilia Zilliacus – violin
Julia-Maria Kretz – violin
Ylvali Zilliacus – viola
Kati Raitinen – cello

Zilliacuskvartetten må vara ett nytt namn i musikvärlden, men de fyra medlemmarna är var och en redan välkända musiker. Cecilia och Kati har drygt tjugo år av samarbete bakom sig i olika konstellationer. Ylvali är medlem i Uppsala Kammarsolister. Julia-Maria är konsertmästare i Sveriges Radios symfoniorkester.

Cecilia Zilliacus är en av Sveriges mest framgångsrika violinister, som regelbundet spelar både i de nordiska länderna och i resten av Europa. Hennes breda repertoar med såväl solo- som kammarmusik har lett till samarbete med en mängd kompositörer och orkestrar. Hennes intresse för nyskriven musik har bidragit till att hon fått många verk specialskrivna för sig.

Julia-Maria Kretz studerade vid Musikhochschule Hamburg tillsammans med sin pianotrio Julius Stern Trio. Trion har vunnit flera internationella priser. Julia-Maria är också medlem i ensemblen Spectrum Concerts Berlin där hon spelar tillsammans med bl.a. Janine Jensen, Maxim Rysanov och Thorleif Thedéen. Hon framträder även som solist.

Ylvali Zilliacus studerade vid Royal College of Music i London, fortsatte på Hochschule für Musik ”Hanns Eisler”” i Berlin och slutade med en masterexamen i kammarmusik på Guildhall School of Music and Drama i London. Ylvali är en hängiven kammarmusiker och bjuds regelbundet in till internationella festivaler.

Kati Raitinen har etablerat sig som en av Sveriges mest framträdande musiker. Förutom sin tjänst som solocellist i Kungliga Hovkapellet driver hon tillsammans med sin stråktrio ZilliacusPerssonRaitinen kammarmusikserien Äntligen måndag! Raitinen framträder även regelbundet på festivaler runt om i världen och har gjort otaliga inspelningar för radio och TV.

Biljetter förköps från Tickster, men säljs även vid entrén en timme före konserten, då med kontant betalning, kort eller Swish.

Evenemanget är avslutat.