Zilliacuskvartetten
26205
mec-events-template-default,single,single-mec-events,postid-26205,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Zilliacuskvartetten

Baptistkyrkan, Linköping – 20 november kl. 16:30

TonArt

Zilliacuskvartetten

Cecilia Zilliacus – violin
Julia-Maria Kretz – violin
Ylvali Zilliacus – viola
Kati Raitinen – cello

Zilliacuskvartetten må vara ett nytt namn i musikvärlden, men de fyra medlemmarna är var och en redan välkända musiker. Cecilia och Kati har drygt tjugo år av samarbete bakom sig i olika konstellationer. Ylvali är medlem i Uppsala Kammarsolister. Julia-Maria är konsertmästare i Sveriges Radios symfoniorkester.

Cecilia Zilliacus är en av Sveriges mest framgångsrika violinister, som regelbundet spelar både i de nordiska länderna och i resten av Europa. Hennes breda repertoar med såväl solo- som kammarmusik har lett till samarbete med en mängd kompositörer och orkestrar. Hennes intresse för nyskriven musik har bidragit till att hon fått många verk specialskrivna för sig.

Julia-Maria Kretz studerade vid Musikhochschule Hamburg tillsammans med sin pianotrio Julius Stern Trio. Trion har vunnit flera internationella priser. Julia-Maria är också medlem i ensemblen Spectrum Concerts Berlin där hon spelar tillsammans med bl.a. Janine Jensen, Maxim Rysanov och Thorleif Thedéen. Hon framträder även som solist.

Ylvali Zilliacus studerade vid Royal College of Music i London, fortsatte på Hochschule für Musik ”Hanns Eisler”” i Berlin och slutade med en masterexamen i kammarmusik på Guildhall School of Music and Drama i London. Ylvali är en hängiven kammarmusiker och bjuds regelbundet in till internationella festivaler.

Kati Raitinen har etablerat sig som en av Sveriges mest framträdande musiker. Förutom sin tjänst som solocellist i Kungliga Hovkapellet driver hon tillsammans med sin stråktrio ZilliacusPerssonRaitinen kammarmusikserien Äntligen måndag! Raitinen framträder även regelbundet på festivaler runt om i världen och har gjort otaliga inspelningar för radio och TV.

Biljetter förköps från Tickster, men säljs även vid entrén en timme före konserten, då med kontant betalning, kort eller Swish.

 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder