Galleri Magnifik – utställningen inställd
22197
mec-events-template-default,single,single-mec-events,postid-22197,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Galleri Magnifik – utställningen inställd

Lunnevads elevutställning

Utställningen pågår t o m 24 maj 2020.

Lunnevads Folkhögskola utanför Linköping har bland annat estetiska utbildningar i dans, musik och konst. Dessa utbildningar är eftergymnasiala och de flesta eleverna är unga människor som förbereder sig för att klara inträdesprov till högskolor. Konstlinjens elever söker vidare till utbildningar med inriktning mot t ex design, illustration, animerad film, grafisk formgivning och konst.

Nu aktuell utställning visar arbeten som eleverna gjort när de arbetat med uppgifter och projekt i skolans kurser. Undervisningen har en tyngdpunkt i tekniskt kunnande t ex genom modellteckning, bildkomposition, färglära och bildteori. Men lika viktigt för eleverna är att utveckla sitt berättande och sitt eget bildspråk. Genom projekt av olika slag, där eleverna undersöker och berättar utifrån ett tema, lär de sig att visa hur och vad de vill gestalta för att kunna nå fram till betraktaren.

Lunnevads folkhögskola har också sommarkurser i teckning, måleri, keramik och animerad film. Kurserna är öppna för alla och går i år av stapeln 23-27 juni 2020.

 

Evenemanget är avslutat.