VACCINATIONSBEVIS?

VACCINATIONSBEVIS?

Från och med 1 december kan arrangörer av offentliga tillställningar/allmänna sammankomster för fler än 100 personer välja att antingen begära att besökare från 18 år visar giltiga vaccinationsbevis (covidpass) alternativt följa ett antal begränsningar omkring arrangemangen. Dessa regler påverkar en rad samlingar i Equmeniakyrkan och som grundhållning gäller följande:

Vi sjunger in julen – JA

Vid musikgudstjänsten Vi sjunger in julen den 12 december kl 17:00 kommer vi att begära att besökare från 18 år eller äldre visar upp giltigt vaccinationsbevis (tillsammans med id-handling) vid entrén.

Du kan hämta ett vaccinationsbevis genom att gå till www.covidbevis.se och följa instruktionen där. Detsamma gäller om du behöver skaffa ett nytt bevis, eftersom giltighetstiden på ditt nuvarande bevis har gått ut eller håller på att gå ut.

Om du inte har e-legitimation eller folkbokföringsadress så kan du läsa mer här. Svar på fler frågor om vaccinationsbevis hittar du hos E-hälsomyndigheten. Behöver du hjälp med att ansöka om ett vaccinationsbevis kan du också kontakta vår expedition på 013-24 98 00 eller komma förbi kyrkan en vardag.

Gudstjänster – NEJ

Sveriges kristna råd och Equmeniakyrkan nationellt rekommenderar församlingar att fortsätta bjuda in till gudstjänster utan att kräva vaccinationsbevis. Motivet till detta är att kyrkan inte vill utestänga någon från gudstjänstgemenskapen och att det är en grundlagsskyddad rättighet att utöva sin tro. Equmeniakyrkan Linköping står bakom denna rekommendation.

FHM ger kyrkan möjlighet att erbjuda anvisade sittplatser med ett avstånd om minst 1 meter i alla riktningar och att ett sällskap kan uppgå till max 8 personer. Då vi har en stor kyrksal så bedömer vi att alla som vill kommer att få plats i kyrksalen trots ett ökat avstånd. Ingen ska behöva vara orolig för att bli utestängd. För den som har symptom på covid-19 eller känner sig orolig finns också möjligheten att fortsatt delta i våra gudstjänster hemifrån via Youtube.

Gudstjänsten söndag 5 december blir den första gudstjänsten som omfattas av dessa nya regler. Varmt välkommen!

Övriga verksamheter/grupper – NEJ

De allra flesta av våra löpande verksamheter omfattas inte av de nya reglerna. Dock kan det hända att enstaka tillfällen/arrangemang kommer att ha ett max antal besökare. Detta kommer i så fall att anges tydligt i informationen omkring dessa tillfällen.