Vi söker ny pastor 100 %

Vi söker ny pastor 100 %

Om tjänsten

Vi är en Equmeniakyrka med strax över 700 medlemmar och ett flertal anställda medarbetare. Församlingen finns i studentstaden Linköping och rymmer en stor bredd av människor i olika livssituationer och yrkesgrupper. Församling och Equmeniaförening rymmer verksamhet och gemenskap från 0 till över 100 år och vi söker nu en ny medarbetare. Då vi i dagsläget har en pastor och föreståndare på heltid, en pastor på deltid, en diakon, en ungdomsledare och en församlingsmusiker är det i första hand ytterligare en pastor vi söker. Tjänsten är på heltid och kan i relativt stor utsträckning formas utifrån den kandidat vi tror passar församlingen bäst. Tillsammans med övriga anställda pastorer och diakon samt förtroendevalda medlemmar är du också aktiv i församlingsrådets arbete. Förutom pastorala uppgifter som samtal, arbete med gudstjänster och regelbunden predikan skulle potentiella ansvars- och fokusområden för tjänsten kunna vara några av följande:

• Konfirmationsarbete
  • Arbete med hemgrupper och andra mindre samtals- och studiegrupper
  • Kontakt med kyrkan på universitetet och ekumeniska sammanhang för unga vuxna

Om anställningen

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på upp till 100 %. Tillträde enligt överenskommelse.

Om ansökan

Sista ansökningsdatum: 31 januari 2023.
Ansökan skickas till ansokan@equmeniakyrkanlinkoping.se.

Marcus Lind
Församlingsföreståndare