På G – loppis till stöd för Diakonias vattenprojekt
24352
post-template-default,single,single-post,postid-24352,single-format-standard,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

På G – loppis till stöd för Diakonias vattenprojekt

Söndagsskolan På G vill bidra till en hållbar värld! 

Därför har vi loppis på kyrktorget efter gudstjänsten den 5 december. Köp hållbara julklappar och stöd samtidigt Diakonias vattenprojekt i Peru.  

Vattenprojektet:

Allt liv behöver vatten för att överleva. Diakonias vattenprojekt är ett rop på hjälp från de som gjort minst för att orsaka klimatförändringen, men som drabbas hårdast. På 4000 meters höjd i de peruanska Anderna ger vattenprojektet människor en möjlighet att överleva.

Människorna i de peruanska bergen vid världens högsta tropiska glaciärer har redan fått känna på hur det känns när vattnet sinar. Diakonias vattenprojektet handlar om att med enkla, smarta lösningar ge hopp och möjlighet till en framtid.

Genom projektet stödjer Diakonia människorna så att de kan anpassa sig till den nya verkligheten. Hitta smarta sätt att hushålla med det vatten som finns. Vara innovativa vad gäller bevattning och odling. Det handlar om att damma av urgammal kunskap om hur man sparar på vatten. Odla ekologiskt för att inte förstöra marken ännu mer. Och plantera som skydd för kylan som nu slår till mer oförutsägbart än förut.

Välkomna till gudstjänst och loppis söndag 5/12!