Nytt kretsförslag

Nytt kretsförslag

Kretsarna utgör en geografisk indelning av vår församling. Kretsarna fungerar i dagsläget som informationskanal för tidningen Medljus och liknande, samt gemenskap och omsorg i mindre grupper.

Det gamla kretsförslaget togs fram 1994. Sedan dess har nya bostadsområden tillkommit i Linköping där många medlemmar bor. Dessutom har två församlingar gått samman och bildat en ny församling. Nuvarande kretsar har av dessa anledningar blivit olika stora: den minsta kretsen har rymt sex personer och i den största har det bott nästan sextio personer.

Det nya kretsförslaget finns att läsa i bifogad PDF nedan. Där finns även de gamla kretsarna listade, samt en förklaring till hur förändringarna tagits fram. Detta är ett FÖRSLAG, som i vissa aspekter är förbättrat men ändå inte optimalt. Välkommen med synpunkter till pastor Maria Linder t.o.m. den 30 november 2021 via mejl maria.linder@equmeniakyrkanlinkoping.se eller telefon 013-249812.

Vill du vara kretstjänare, eller nominera någon annan som skulle kunna vara detta? Dvs. dela ut julblommor & Medljus, vara kontaktperson till kollegiet, kanske hålla kretsmöten och visa omsorg om nyinflyttade eller sjuka…

Vad skulle det kunna heta istället för ”kretstjänare”?

Har du förslag på program för en digital version av kretskartan, där kretsarna – och gärna kretsmedlemmarna – finns inlagda?

Välkommen med dina förslag och synpunkter (se kontaktuppgifter ovan)!