Equmeniakyrkan Linköping söker barn- och ungdomsledare!
page-template-default,page,page-id-25445,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

EQUMENIAKYRKAN LINKÖPING SÖKER BARN- OCH UNGDOMSLEDARE!

Om oss

Vi är en församling med drygt 700 medlemmar som drivs av visionen om att vara ”en öppen församling”. Equmeniakyrkan Linköping bildades 2021 genom en sammanslagning av Missionskyrkan och Baptistkyrkan i Linköping. Vi har även en samarbetskyrka med Svenska kyrkan i stadsdelen Lambohov. Därför har vi t.ex. scoutverksamhet såväl i City som i Lambohov och Ledberg (ett kapell från Baptistkyrkan).

Vi har en rik barn- och ungdomsverksamhet med söndagsskolor, scout, tonår, barnmusik, barnkör och ungdomskör. Vi har också konfirmationsundervisning, fördjupningskvällar för gymnasieungdomar och flera olika grupper för studenter och unga vuxna. Dessutom finns ett stort gäng ideella ledare. Vi värnar om mångfald, vilket t.ex. tar sig uttryck i mångkulturell innebandy och stort engagemang för konvertiter.

Om dig

Vi söker dig som är trygg i din tro och som brinner för att jobba med barn och unga. Du lever nära ungdomarna, lyssnar in dem och får med dig människor. Du har tidigare erfarenhet av att ha varit ideell ledare i kyrkan. Om du gått bibelskola och/eller musicerar är det meriterande, men inget krav. Körkort är inte nödvändigt.

Du är en person som är trygg i dig själv och som månar om bredden i vårt sammanhang. Du kan både arbeta självständigt och tillsammans med andra. Det är också bra med viss organisatorisk förmåga och att du är driven, flexibel, öppen och idérik.

Du bidrar med stabilitet, inspiration och stöd i verksamheten och till barnen, ungdomarna och de ideella ledarna. Du är också medveten om att du som barn- och ungdomsledare uppfattas som ett föredöme.

Om jobbet

Du finns framför allt med i tonårsverksamheten och stöttar även upp kring olika behov i andra delar av verksamheten såsom söndagsskolorna, scouterna, körerna och konfan. Du har kontinuerlig kontakt med såväl ungdomar som ledare. Det finns stor möjlighet att forma din tjänst utifrån egna intressen och erfarenheter.

Du bidrar med stöd, fördjupning och gemenskapsbyggande bland barn och unga, t.ex. genom löpande verksamhet, andakter och läger. Du finns även med i Equmeniastyrelsens arbete och hjälper till med ledarutveckling, samt i gudstjänster och andra evenemang på det sätt som passar dig.

Du kommer att arbeta under ledning och stöttning av församlingsföreståndaren i ett kollegium med cirka 15 personer som är indelade i områdena församling, café och konferens. Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid, men andra alternativ kan också diskuteras. Vi utgår från att du kommer delta i ungdomsledarutbildningen genom Equmenia.

Ansökan och tillträde

Ansökningarna kan komma att behandlas löpande. Tillträde sker helst 1 augusti 2022 i samband med tonårslägret Groowe, eller enlig annan överenskommelse.

Varmt välkommen att kontakta oss för samtal och frågor! Ansökan i form av CV och personligt brev skickas via mejladresserna nedan.

Pastor med ungdomsansvar

Maria Linder